Coface: In 2010, record la companii aflate in insolventa

Pe fondul deteriorarii economiei, dar si a amanarii proceselor de anul trecut, Romania risca sa ajunga la un numar record de insolvente in acest an, potrivit Coface. Numarul companiilor care au intrat in insolventa s-a dublat in primele trei luni ale anului, la 9.766 de firme.

In primul trimestru din anul trecut, 5.173 de companii se aflau intr-una din fazele procedurii de insolventa.

"Pe langa deteriorarea economiei ce a determinat aceasta situatie de fapt, companiile inregistrand tot mai putine resurse pentru a se proteja in fata creditorilor, termenele foarte mari (uneori de sase luni) pronuntate de instantele de judecata si amanarile din timpul anului 2009 datorate grevei magistratilor au contribuit la cresterea numarului de insolvente de aproape doua ori, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, se creeaza premisele ca in anul 2010 sa se inregistreze un numar-record de insolvente", potrivit Coface Romania.

Alte motive pentru care intreprinzatorii au ajuns la concluzia ca e mai bine sa traga oblonul la afacerile pe care le-au patronat pana acum sunt si plata in avans a TVA, amanarea anularii impozitului minim, precum si lipsa facilitatilor din partea Guvernului pentru sprijinirea firmelor mici si mijlocii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri