Antena Căutare

Coface: PIB-ului Romaniei pe cap de locuitor va reveni la nivelul din 2008 peste trei ani

Valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor va ajunge la nivelul din 2008 peste doi sau trei ani, arata agentia de rating Coface. Potrivit estimarilor realizate de agentie, cresterea economica din 2011 va fi de 1,5%, iar inflatia va ajunge la 5,2%, depasind tinta bancii centrale.


In luna ianuarie, Coface a mentinut ratingul de tara al Romaniei la nivelul "B" si estimeaza ca economia romaneasca va avea o crestere timida, in timp ce exportul si cresterea productiei industriale vor ramane in continuare principalele motoare de crestere a economiei romanesti.

"Cresterea economica de 1,5% din 2011 o vom avea doar daca nu ne creem singuri probleme, mai ales din punct de vedere politic. Este important ca riscurile politice sa nu aiba din nou un rol important. La nivel international nu exista niciun risc care sa ne afecteze economia si pe care sa dam vina. Stabilitatea politica ramane un factor esential in performanta economica a tarii", a declarat Cristian Ionescu, country manager al Coface pentru Mediafax.

Estimarile realizate de Coface mai arata ca Romania va avea in 2011 cea mai redusa crestere din Europa Centrala si de Est. In ceea ce priveste inflatia, aceasta va ajunge la 5,2%, peste nivelul de 3,4 estimat de Banca Centrala.

In plus, Coface estimeaza un deficit bugetar de 4,9% in 2011 si o crestere a datoriei externe de la 72,3% din PIB, in 2010, la 80,8% in 2011.

sursa:Antena3.ro

Surse: Banca Mondiala a aprobat imprumutul de 300 de milioane de euro pentru Romania... Tigarile din Romania sunt cele mai scumpe din UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x