Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma, a vândut în 2019 acţiuni ale grupului în valoare de 8,2 miliarde de dolari, iar participaţia sa s-a redus de la 6,2% la 4,8%

Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma, a vândut în 2019 acţiuni ale grupului în valoare de 8,2 miliarde de dolari, la preţul actual al titlurilor, iar participaţia sa a scăzut de la 6,2% la 4,8%, potrivit declaraţiilor anuale depuse vineri la autoritatea de reglementare bursieră, transmite Reuters.

Ma s-a retras în septembrie anul trecut din funcţia de preedinte executiv al Alibaba şi a renunţat la toate activităţile oficiale de afaceri, pentru se dedica activităţilor filantropice.

Alibaba nu a dezvăluit preţul mediu la care a avut loc vânzarea de acţiuni. Preţul acţiunilor Alibaba a crescut cu aproximativ 40% de când Ma a raportat, anul trecut, că deţine o participaţie de 6,2% la grupul de comerţ electronic.

Performanţele extraordinare ale acţiunilor Alibaba au fost ajutate de creşterea peste estimări a profiturilor, în pofida încetinirii economiei chineze, datorită intensificării comerţului electronic în timpul pandemiei de Covid-19.

Vicepreedintele executiv al Alibaba, Joseph Tsai, şi-a redus la rândul său participaţia la grup, în aceeaşi perioadă, de la 2,2% şa 1,6%. Vineri, acţiunile vândute valorau 3,3 miliarde de dolari.

Atât Ma cât şi Tsai şi-au redus treptat implicarea în operaţiunile curente ale Alibaba, de când a fost anunţat că Daniel Zhang va deveni preedintele Alibaba în locul lui Ma. Zhang şi-a preluat atribuţiile de preşşedinte în septembrie 2019.

Pe parcursul ultimului an, cei doi au donat milioane de echipamente de protecţie personală, prin intermediul organizaţiilor lor filantropice, unor spitale din întreaga lume, pentru a ajuta la combaterea răspândirii Covid-19.

Sursa : news.ro

Ultimele știri