Antena Căutare

Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele şi-a reluat activitatea, după cinci ani de pauză. Combinatul consumă 1,6 milioane de mc de gaze din importuri

Fabrica de îngrăşăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele, din Grupul Interagro, şi-a reluat activitatea, după o perioadă de peste cinci ani în care producţia a fost suspendată, a anunţat luni grupul, care precizează că acest combinat consumă 1,6 milioane de mc de gaze din importuri.

”Grupul de firme Interagro are plăcerea să îşi anunţe partenerii, colaboratorii şi pe toţi cei interesaţi că fabrica de îngrăşăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele şi-a reluat activitatea. După o perioadă de peste 5 ani în care producţia a fost suspendată (data opririi: 11 martie 2015), întreprinderea a repornit gradual instalaţiile astfel încât, în 23 iunie, Donau Chem ajunge, din nou, la o producţie zilnică de circa 1.500 de tone de uree şi 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consumă 1,6 milioane de mc de gaze”, a anunţat grupul într-un comunicat, care precizează că toată această cantitate reprezintă importuri.

În prezent, unitatea din Turnu Măgurele are un număr de aproximativ 500 de angajaţi, a fost angajat personal în vederea repornirii şi se vor mai face angajări, estimările grupului fiind că va ajunge la 1.000 de salariaţi, până la finalul trimestrului 3 din acest an.

Livrările de produse specifice se vor face atât la intern, cât şi la export.

Pe lângă Donau Chem, grupul InterAgro are deja în funcţiune fabrica de îngrăşăminte Chemgas Slobozia, cu o capacitate zilnică de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac şi 900 de tone de azotat de amoniu.

”Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc. Toate cantităţile provin, de asemenea, din import. Cu 3 milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine, din acest moment, cel mai mare consumator de gaze individual din România şi un important angajator care plăteşte, doar contribuţii sociale pentru salariaţi, echivalentul a peste 1 milion de dolari lunar”, informează grupul.

Programul de redeschidere a fabricilor de îngrăşăminte operate în România va continua în ritm accelerat, până la sfârşitul acestei toamne urmând a începe activitatea la Azochim (fosta Ga Pro Co) Săvineşti şi ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacău, unităţi la care recrutările de personal deja au început.

"Vom ajunge ca, la finalul trimestrului 3 2020, în cele 4 fabrici pe care InterAgro le va avea deschise, să producem circa 5.300 de tone de uree zilnic şi 4.700 de tone de amoniac, asigurând aproape integral necesarul pentru aceste produse al României", afirmă Ioan Niculae, preşedinte InterAgro Group.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integraţi ai României, operând şase fabrici de îngrăşăminte şi peste 47.000 de ha de teren agricol. Deţine şi operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole şi investeşte în turism şi sport.


Sursa : news.ro

Leul a scăzut luni la 4,8439 unităţi pentru un euro... Ford Motor şi grupul Henkel să alătură boicotului împotriva publicităţii pe Facebook...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x