Antena Căutare

Comisarul pentru Industrie al UE respinge afirmaţia că folosirea tehnologiei europene pentru 5G va întârzia instalarea reţelelor

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a respins afirmaţia că folosirea tehnologiei europene 5G va întârzia construcţia reţelelor, implicându-se în discuţiile tot mai tensionate din Germania legate de riscurile implicate de tehnologia grupului chinez Huawei, relatează Reuters.

Într-un discurs susţinut duminică la conferinţa DLD din Munchen, Breton, fost ministrul de Finanţe în Franţa, a avertizat autorităţile din Germania şi alte ţări că noua tehnologie 5G va necesita reglementări de securitate mai stricte faţă de generaţiile anterioare.

”Impunerea unor condiţii mai stricte nu va provoca întârzieri în construcţia reţelelor 5G în Europa. Europa, inclusiv Germania, desigur, sunt în curs. Nu suntem şi nu vom fi în întârziere cu instalarea 5G”, a spus Breton.

Avertismentul lui Breton contrastează cu comentariile ministrului german de Interne Horst Seehofer, care a declarat săptămâna trecută că în cazul excluderii companiilor chineze construcţia reţelelor 5G va fi amânată cu cel puţin 5-10 ani.

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel sunt divizaţi dacă să susţină sau nu o propunere a partenerilor de coaliţie social-democraţi care, dacă va fi aprobată, ar bloca accesul Huawei la reţeaua 5G.

Guvernul cancelarului Merkel, ca toată Europa, este presat de Statele Unite să interzică Huawei, al cărei echipament ar conţine ”intrări ascunse” care ar permite guvernului chinez să spioneze alte ţări.

În discursul său, Breton nu a cerut în mod explicit interzicerea accesului Huawei la reţeaua 5G, afirmând: ”Orice companie, europeană sau nu, va fi binevenită, cu condiţia să respecte regulile europene. Nu vom construi o fortăreaţă europeană”, a afirmat Breton.

Apelul său în favoarea unor frunizori europeni, cum ar fi Nokia şi Ericsson, şi de adoptare a unor reglementări mai stricte de securitate va fi pe placul oponenţilor companiei chineze.

Afirmaţiile lui Breton sunt similare cu cele ale preşedintelui francez Emmanuel Macron şi ale altor lideri, ca Europa să nu depindă de China şi Statele Unite în privinţa infrastructurii strategice care ar putea fi utilizată ca garanţie geopolitică în viitor.

Huawei neagă acuzaţiile administraţiei Trump referitoare la riscul de spionaj chinez.

Ambasadorul chinez în Germania, Ken Wu, a indicat luna trecută că Beijingul ar putea reacţiona dacă Huawei va fi exclusă de la construcţia reţelelor 5G, referindu-se la milioanele de automobile pe care Germania le comercializează pe piaţa chineză.

Sursa : news.ro

Vechile cinematografe au intrat într-un proces de reabilitare... Şantierul Naval Orşova şi-a propus investiţii de patru milioane lei în acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x