Antena Căutare

Comisia de buget a Congresului SUA: Creştere economică de 2,2% în 2020 şi deficit bugetar de 1.015 miliarde dolari

Economia Statelor Unite va înregistra în 2020 o creştere economică ”solidă”, de 2,2%, şi un deficit al bugetului federal de 1.015 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Comisiei de buget a Congresului, care este bipartizană, transmite Reuters.

Deşi economia va avea o bază solidă în 2020, care este an cu alegeri prezidenţiale, Comisia a notat că există condiţii pentru ”o inflaţie şi dobânzi mai ridicate, după un deceniu în care acestea s-au menţinut, în medie, la un nivel scăzut”.

În acest an vor fi observate aprecieri ale inflaţiei şi ale dobânzilor, care vor continua până în 2022, înainte de a se tempera în 2023, potrivit estimărilor.

În previziunile economice şi bugetare actualizare pentru viitorul deceniu, Comisia afirmă că cheltuielile de consum, stimulate de creşterea salariilor şi avuţia gospodăriilor, vor rămâne solide.

Dar deficitele bugetare vor fi în medie de 1.300 de miliarde de dolari pe an în perioada 2021-2030, un nivel pe care unii analişti îl consideră nesustenabil.

Estimările Comisiei se bazează pe faptul că legislaţia actuală referitoare la taxe şi cheltuielile vor rămâne în general nemodificate.

În 2009, deficitul bugetar al Statelor Unite a atins 1.400 de miliarde de dolari, în urma recesiunii severe declanşată cu doi ani înainte.

Deficitele masive consemnate în prezent vor continua în următorii ani, potrivit estimărilor, chiar dacă circumstanţele economice suntt mult mai bune şi ar trebui să fie ţinute mai mult sub control, potrivit unor numeroşi economişti şi decidenţi.

Sursa : news.ro

Apple a avut venituri de 91.8 miliarde dolari. Numărul dispozitivelor active a ajuns la 1,5 miliarde... Enel a atins un nou record pe bursă, depăşind pentru prima dată valoarea de 80 de miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x