Căutare Live

„Aveți 90 de zile la dispoziție!” Comisia Europeană a dat verdictul! Amenda uriașă primită de Google!

Amendă uriașă pentru Google. Comisia Europeană a amendat Google cu 5 miliarde de dolari pentru competiție neloială.

Google

qz.com

Compania Google a fost anunțată miercuri de Comisia Europeană că trebuie să plătească suma de 4,34 miliarde de euro (5 miliarde dolari) pentru promovarea forțată a aplicațiilor sale pe smartphone-uri.

„Google s-a folosit de Android pentru a consolida poziția de dominanță a motorului său de căutare” a declarat oficialul european antitrust Margrethe Vestager.

De asemenea aceasta a adăugat „le-au negat consumatorilor europeni concurenței eficiente în sfera dispozitivelor mobile”.

Comisia a declarat că Google a încălcat legea solicitând producătorilor să instaleze aplicațiile Google Căutare și Chrome, ca o condiție pentru licențierea magazinului de aplicații Google.

Comisia Europeană a spus că Google a plătit producătorii importanți de smartphone-uri și operatori de rețea să instaleze aplicații pe telefoane înainte ca dispozitivele să fie vândute. De asemenea, a împiedicat producătorii să vândă dispozitive care rulează pe versiuni alternative ale sistemului său de operare Android.

Google a fost obligat să oprească practicile în termen de 90 de zile sau să facă față unor sancțiuni suplimentare.

BNR Curs valutar 18 iulie 2018. Creștere mare pentru dolar! La cât a ajuns... BNR Curs valutar 19 iulie 2018. Vești proaste! Cât costă euro și dolarul...
Parteneri
Dacă ai această grupă de sânge, este posibil să te confrunți cu probleme de memorie
Catine.ro
Ultimele știri
x