Antena Căutare

Comisia Europeană a lansat o investigaţie privind sprijinul pe care Ungaria vrea să-l acorde firmei Samsung

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că a lansat o investigaţie privind susţinerea pe care Ungaria vrea s-o acorde firmei Samsung, estimată la 108 milioane euro, în cazul unei investiţii.

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că a lansat o investigaţie privind susţinerea pe care Ungaria vrea s-o acorde firmei Samsung, estimată la 108 milioane euro, în cazul unei investiţii.

CE vrea să afle dacă ajutorul propus de statul maghiar, în cazul extinderii unei fabrici de baterii din oraşul Göd, respectă normele europene privind ajutorul de stat.

Comisarul european Margrethe Vestager a atras atenţia că, deşi investiţiile sunt foarte importante pentru a dezvolta regiunile dezavantajate, ele trebuie să beneficieze de susţinere publică doar acolo unde este nevoie.

”Suport public trebuie acordat doar dacă este nevoie pentru a atrage investiţii private în regiunile cu probleme. În caz contrar, beneficiarii vor avea un avantaj incorect în raport cu competitorii, pe cheltuiala contribuabililor”, a spus Vestager.

Astfel, CE va analiza situaţia pentru a vedea dacă acest suport este cu adevărat necesar pentru investiţia Samsung şi nu distorsionează piaţa.

Samsung SDI este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa bateriilor lithium-ion. Compania investeşte circa 1,2 miliarde euro pentru a extinde capacitatea bateriilor în fabrica din Ungaria.

Anul trecut, Ungaria a notificat CE în legătură cu planurile sale de a acorda un sprijin evaluat la 108 milioane euro, în acest proiect.

Sursa : news.ro

Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului, al treilea producător mondial de gaze naturale după SUA şi R... Profit Energy.forum - Dumitriu (Nuclearelectrica): Suntem vânaţi din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Chi...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x