Antena Căutare

Comisia Europeană a lansat o investigaţie privind sprijinul pe care Ungaria vrea să-l acorde firmei Samsung

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că a lansat o investigaţie privind susţinerea pe care Ungaria vrea s-o acorde firmei Samsung, estimată la 108 milioane euro, în cazul unei investiţii.

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că a lansat o investigaţie privind susţinerea pe care Ungaria vrea s-o acorde firmei Samsung, estimată la 108 milioane euro, în cazul unei investiţii.

CE vrea să afle dacă ajutorul propus de statul maghiar, în cazul extinderii unei fabrici de baterii din oraşul Göd, respectă normele europene privind ajutorul de stat.

Comisarul european Margrethe Vestager a atras atenţia că, deşi investiţiile sunt foarte importante pentru a dezvolta regiunile dezavantajate, ele trebuie să beneficieze de susţinere publică doar acolo unde este nevoie.

”Suport public trebuie acordat doar dacă este nevoie pentru a atrage investiţii private în regiunile cu probleme. În caz contrar, beneficiarii vor avea un avantaj incorect în raport cu competitorii, pe cheltuiala contribuabililor”, a spus Vestager.

Astfel, CE va analiza situaţia pentru a vedea dacă acest suport este cu adevărat necesar pentru investiţia Samsung şi nu distorsionează piaţa.

Samsung SDI este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa bateriilor lithium-ion. Compania investeşte circa 1,2 miliarde euro pentru a extinde capacitatea bateriilor în fabrica din Ungaria.

Anul trecut, Ungaria a notificat CE în legătură cu planurile sale de a acorda un sprijin evaluat la 108 milioane euro, în acest proiect.

Sursa : news.ro

Nou zăcământ de gaze naturale descoperit în sudul Iranului, al treilea producător mondial de gaze naturale după SUA şi R... Profit Energy.forum - Dumitriu (Nuclearelectrica): Suntem vânaţi din punctul de vedere al dividendelor suplimentare. Chi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x