Antena Căutare

Comisia Europeană cere României să îşi alinieze legislaţia în domeniul asigurărilor auto la normele UE

Comisia Europeană (CE) a anunţat, joi, că a decis să trimită României un aviz motivat pentru că nu şi-a aliniat legislaţia privind asigurarea de răspundere civilă auto la normele UE.

Comisia Europeană (CE) a anunţat, joi, că a decis să trimită României un aviz motivat pentru că nu şi-a aliniat legislaţia privind asigurarea de răspundere civilă auto la normele UE.

Normele naţionale actuale din România impun o obligaţie de notificare prealabilă a oricărei intenţii de modificare a primelor, precum şi o serie de limitări a modalităţilor de calculare a primelor de către asigurători.

”Comisia a considerat că aceste obligaţii contravin Directivei Solvabilitate II, astfel cum a fost interpretată de jurisprudenţa Curţii referitoare la principiul libertăţii tarifelor. Legislaţia naţională în cauză obligă, de asemenea, asigurătorii să emită, pentru anumite categorii de vehicule, o poliţă valabilă numai pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

În opinia Comisiei, aceste norme contravin Directivei privind asigurarea auto, prin care se cere ca poliţele de asigurare de răspundere civilă auto să acopere întregul teritoriu al UE pe baza unei prime de asigurare unice.

În absenţa unui răspuns satisfăcător din partea autorităţilor române în termen de două luni, Comisia poate trimite cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE.

Sursa : news.ro

În cât timp ai putea să-ți recuperezi investiția într-un tractor agricol... Anunț oficial: Apple cumpără divizia de modemuri 5G pentru smartphone-uri a Intel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x