Antena Căutare

Comisia Europeana investigheaza Samsung pentru practici antitrust

Samsung va fi anchetata de Comisia Europeana pentru incalcarea unui angajament din 1998, prin care ar fi acordat altor producatori licente standard pentru telefoane, in temeni rezonabili, nediscriminatorii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Investigatia a fost lansata dupa ce Samsung a reclamat in justitia europeana ca unii producatori concurenti i-au incalcat patentele, se arata intr-un comunicat al Executivului UE.


Intre companiile investigate se afla si Honeywell International si DuPont, din industria chimica, in timp ce in cazul sectorului bancar are loc o evaluare a standardelor folosite.

Autoritatile europene de reglementare au intensificat supravegherea practicilor companiilor in privinta drepturilor de proprietate intelectuala, iar comisarul antitrust Joaquin Almunia a declarat luna trecuta ca vrea sa se asigure ca patentele nu sunt folosite pentru a bloca extinderea producatorilor concurenti.

CE va investiga daca Samsung a incalcat legea privind monopolurile sau un angajament catre Institutul European pentru Standarde in Telecomunicatii, folosindu-se de drepturile asupra patentelor pentru a distorsiona concurenta.

Liderii UE se reunesc pentru primul summit anticriza din 2012... Pretul petrolului, in crestere cu aproape 2 dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x