Antena Căutare

Comisia Europeana vrea din nou reducerea tarifelor de roaming

Comisia Europeana urmareste in continuare reducerea costurilor pentru convorbirile in roaming, urmand a fi impuse noi tarife standard, astfel incat pana in anul 2016 sa nu mai existe o diferenta intre taxarea apelurilor facute din strainatate si cele nationale. Tot pentru a scadea facturile utilizatorilor, comisarul european Neelie Kroes a cerut posi­bilita­tea portarii numerelor in roaming.

Chiar daca strategia cuprinsa de Agenda Digitala prevedea anul trecut ca pana in 2015 costurile pentru convor­birile in roaming sa aiba un pret egal cu al celor nationale, noile propuneri de reglementare devanseaza acest termen cu un an, potrivit unui proiect de propunere legislativa realizat de co­mi­sarul european Neelie Kroes.

Pro­pu­nerea legislativa urmeaza sa fie depusa spre dezbatere luna aceasta. Comisarul urmareste prin strategia ,,Agenda Digitala" crearea unei piete unice telecom pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, acesta fiind un argument in favoarea desfiintarii taxelor suplimentare platite de clienti pentru convorbirile efectuate in roaming.

In incercarea de a crea paritate de pret intre serviciile de roaming si cele practicate pe piata interna de telefonie mo­bila, Neelie Kroes, comisarul euro­pean pentru Agenda Digitala, propune oferirea posibilitati ca utilizatorii sa ,,opteze pentru un furnizor alternativ de servicii de telefonie in roaming, pastrandu-si numarul de telefon".

Practic, comisarul european transfera posibilitatea portarii numarului de telefonie mobila in roaming. In acest sens, un capitol al propunerii legislative initiate de Neelie Kroes este dedicat ,,separarii serviciilor de roaming".

O astfel de reglementare ar putea favoriza accesul la piata al ,,operatorilor virtuali", speciliazati in oferirea de pachete de servicii dedicate pentru roaming, ca alternativa la operatorii traditionali, sustin reprezentantii Comi­siei Europene.

In plus, cresterea compe­titiei prin aceasta miscare va duce la o diminuare suplimentara a tarifelor pentru convorbirile, mesajele si traficul de date realizate in roaming.

Tot articolul, in Financiarul

Basescu le-a promis afaceristilor englezi ca va discuta problema datoriilor cu ministrul Transporturilor... Marirea capitalului OMV nu si-a atins tinta. Ce inseamna asta pentru oferta Petrom?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x