Antena Căutare

Comisia pentru buget a aprobat scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Ministrul Finantelor respinge masura

Comisia pentru buget din Senat a aprobat scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, potrivit unui comunicat. Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat insa ca Executivul sustine mentinerea cotei unice de 16% si le cere initiatorilor proiectului sa respecte legea responsabilitatii fiscal-bugetare.

Pentru ca proiectul sa devina lege, acesta trebuie sa treaca si de votul din plenul Senatului si de cel din Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

"Sper ca in doua saptamini sa intre in plenul Senatului, unde cred ca nu vom avea emotii", a declarat pentru Iulian Urban, initiatorul proiectului.Proiectul legislativ, depus in luna iunie 2010, prevede modificarea Articolului 43 din Codul Fiscal, referitor la impozitul pe venit.

La 9 septembrie, Guvernul a dat aviz negativ proiectului, aratind ca scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% ar duce in 2011 la o scadere a veniturilor bugetare cu 5,2 miliarde de lei.

Sursa: Hotnews

Romanii, din ce in ce mai datori la banci. Peste 240 de mii de rau-platnici, persoane fizice si firme... Transporturile vor atrage sute de milioane de euro prin POS-T...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x