Antena Căutare

Compania Naţională de Investiţii va construi un cămin studenţesc la Universitatea Transilvania din Braşov, investiţia fiind estimată la peste 42 de milioane de lei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui cămin studenţesc la Universitatea Transilvania din Braşov. Investiţia, estimată la peste 42 de milioane de lei, va fi derulată de Compania Naţională de Investiţii.

Proiectul vizează realizarea unei construcţii cu regim de înălţime 2S+P+4E+5E retras+ 6E retras, compus din trei tronsoane cu funcţiunea de cămin studenţesc, care va totaliza 206 locuri de cazare (din care 2 sunt dedicate persoanelor cu dizabilităţi).

De asemenea, căminul studenţesc va fi prevăzut şi cu 34 locuri de parcare (dintre care 3 pentru persoanele cu dizabilităţi) în subsolul clădirii.

”Fiecare cameră va avea o capacitate de cazare de 2 locuri şi va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier şi balcon pe toată lăţimea camerei de cazare. Totodată, fiecare etaj va fi prevăzut cu sală de lectură, spălătorie - uscătorie, sală de mese şi chicinetă. Obiectivul va fi realizat prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei)”, a transmis, joi, MInisterul Dezvoltării.

Valoarea estimată este de 42.034.443,15 lei, iar durata estimată de realizare este de 22 de luni (dintre care 2 luni vor fi dedicate activităţii de proiectare).

În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiţii vor fi demarate procedurile de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie, durata exactă şi valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri.

Sursa : news.ro

ANALIZĂ: Pentru moment, nu se poate vorbi de un efect direct al apariţiei coronavirusului în România asupra cursului de ... Compania care va furniza cele 35 de termoscannere pentru aeroporturi a fost desemnată; primele cinci aparate vor fi livr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x