Antena Căutare

Compania Petrom scumpeste din nou carburantii. Este pentru a patra oara in 2012

Petrom a majorat din nou preturile carburantilor. Este pentru a patra oara in 2012, cand benzina si motorina sufera modificari de pret. Reprezentantii companiei sustin ca majorarea de pret tine in primul rand cotatia barilului care a ajuns la maximul ultimelor noua luni.

Un litru de Premium Fara Plumb 95 se vinde la Petrom cu 5,79 de lei, de la 5,67 de lei, iar un litru de Top Premium 99+ are un pret de 6,16, pretul anterior fiind de 6,04 lei, scrie Capital.ro.

Directorul Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat ca se continua aceeasi politica de crestere moderata a preturilor, urmand principiile de piata pe baza cotatiilor internationale si a fiscalitatii.

Problemele din Iran cu livrarile de petrol catre statele europene, care a dus la cresterea cotatiei internationale a titeiului, si-au produs efectele si pe piata romaneasca. Lukoil Romania, cea de-a treia companie in functie de numarul de statii, a majorat deja de ieri pretul benzinei

Scumpirea este de trei bani pe litru si a fost aplicata la sortimentul Euroluk 95, adica cea mai ieftina benzina comercializata de companie, conform datelor publicate pe site-ul lukoil.ro. Astfel, pretul mediu al unui litru de benzina Euroluk 95 la statiile proprii este de 5,6 lei. Celelalte preturi au ramas nemodificate, acestea fiind de 6,07 lei - benzina Ecto 98, 5,77 de lei este pretul unui litru de motorina Euro L Diesel si 5,94 lei - Ecto Super Diesel.

Decizia de scumpire a carburantilor vine la o zi dupa ce Grupul Petrom a raportat el mai mare castig realizat vreodata de o companie din Romania. Oficialii OMV Petrom au raportat in ultimul trimestru al anului trecut un profit de 3,759 miliarde lei, aproximativ 887 milioane euro, in crestere cu 72%.

Ungaria, sanctionata pentru nesupunere fiscala: Poate pierde 495 mil. €!... Benzina se scumpeste in Romania, in UE pretul scade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x