Antena Căutare

Companiile aeriene si-au redus estimarile de profit pentru acest an cu 50%

Firmele de transport aerian si-au redus estimarile privind profitul in 2011 cu peste 50%, la 4 miliarde de dolari, din cauza pretului ridicat al petrolului si a problemelor din Japonia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu, care incetinesc revenirea industriei de profil.


Estimarea initiala de profit, facuta la inceputul lunii martie, a fost de 8,6 miliarde de dolari, inainte de cutremurul devastator din Japonia, care a cauzat pagube semnificative. Totodata, revoltele din lumea araba au impins pretul petrolului la mult peste 100 de dolari pe baril. In 2010, profiturile s-au ridicat la 18 miliarde de dolari.

Economistii considera ca perspectivele industriei transporturilor aeriene sunt un bun indicator al revenirii sectoarelor ciclice ale economiilor dezvoltate, dar si al cresterii economiilor emergente. IATA estimeaza un pret mediu al petrolului de 110 dolari pe baril in acest an, in urcare cu 15% fata de nivelul de 96 de dolari din 2010.

sursa:Financiarul

Leul s-a depreciat usor in raport cu euro. Vezi cursul BNR!... Preturile cerute de Bechtel pentru Autostrada Transilvania ii socheaza pana si pe americani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x