Antena Căutare

Comuna Petrachioaia din Ilfov, polul saraciei din Uniunea Europeana

Comuna Petrachioaia din Ilfov, este identificata ca polul saraciei din Uniunea Europeana desi au trecut deja mai bine de cinci ani de la integrarea Romaniei, conform unui articol al agentiei britanice de stiri Reuters.

„La cinci ani de la integrarea europeana, aceasta localitate situata la 21 de kilometri de Capitala Romaniei, inca asteapta o crestere a standardului de viata promisa de politicieni. Patru din cinci oameni au WC in curte si nu acces la apa curenta. Casele sunt incalzite cu sobe alimentate cu lemne si supravietuirea este asigurata de cresterea animalelor. Doar unul din cinci localnici are un loc de munca", conform articolului.

Jurnalistii prezinta ca exemplu cazul unei pensionare care traieste dintr-o indemnizatie de doar 100 de euro pe luna.

"Am crezut ca dupa integrare vor creste salariile si pensiile si tinerii vor avea unde munci. Aiurea! Daca n-as avea vaca asta, as muri de foame!", spune femeia.

Materialul este realizat in contextul in care au trecut 5 ani de la aderarea Romaniei in Uniunea Europeana, situatie in care standardul de viata ar fi trebuit sa creasca simtitor, insa, conform celor de la Reuters, criza a spulberat sperantele celor mai sarace doua state europene. Asta desi in perioada pre-aderare, pana in 2008, PIB-urile Bulgariei si Romaniei aproape s-au dublat.

VIDEO! Bancile nu mai au bani pentru programul Prima Casa... Ponta: S-a adoptat ordonanta de urgenta prin care PFA-urile pana la 65.000 €/an nu platesc TVA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x