Antena Căutare

Conflict major intre Oracle si Google din cauza platformei Java

Compania americana Google este acuzata de grupul IT Oracle ca a incalcat drepturile de proprietate referitoare la platforma software Java.

Aceasta sta la baza sistemului de operare Android, produs de detinatorul celui mai popular motor de cautare pe Internet.

Potrivit Le Figaro, Oracle a depus la un tribunal american o plangere in care mentioneaza ca Google a dezvoltat sistemul Android incalcand in mod repetat drepturile de proprietate intelectuala pentru Java. In luna ianuarie, grupul IT a cumparat cu 5,6 miliarde de dolari Sun Microsystems, inventatorul Java.

Oracle cere in instanta ca Google sa inceteze utilizarea tehnologiei si sa fie obligat la plata de daune.

Potrivit directorului general al Google, Eric Schmidt, in fiecare zi sunt vandute aproximativ 200.000 de telefoane mobile inteligente si alte aparate care utilizeaza Android.

sursa foto: archos.com

Rectificarea bugetara: 10% din fondurile ministerelor se duc la pensii si salarii... AFP: Romania a iesit din recesiune in al doilea trimestru al lui 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x