Antena Căutare

Consilier al Casei Albe: Şomajul din SUA se va apropia de nivelul atins în timpul Marii Depresiuni

Consilierul economic al Casei Albe Kevin Hassett a avertizat duminică că şomajul ar putea atinge niveluri care nu au mai fost atinse de la Marea Depresiune, deoarece economia se contractă dramatic, în timp ce companiile din majoritatea regiunilor Statelor Unite rămân închise din cauza pandemiei coronavirusului, relatează CNBC.

Vorbind cu reporterii la Casa Albă, Hassett a spus că rata şomajului ar putea atinge 16% şi că ”următoarele două luni vor fi groaznice” pentru datele economice.

”Vedem o rată a şomajului care se apropie de ratele pe care le-am văzut în Marea Depresiune”, a declarat Hassett la emisiunea “This Week.” de la ABC.

”În timpul Marii Recesiuni, am pierdut 8,7 milioane de locuri de muncă în total. Acum înregistrăm această pierdere la fiecare 10 zile”, a explicat consilierul.

Hassett a descris măsurile de izolare adoptate pentru combaterea extinderii coronavirusului ca fiind ”cel mai mare şoc negativ pe care economia noastră l-a văzut vreodată”.

Preşedintele Donald Trump a spus la începutul săptămânii trecute că, într-un apel telefonic cu CEO-ul Apple, Tim Cook, acesta i-a spus că se aşteaptă la o recuperare în formă de V, ceea ce înseamnă o revenire rapidă după o cădere bruscă.

Hassett a declarat pentru ABC că o recuperare în formă de V va depinde de măsurile care vor fi luate de guvernul federal.

”Multe vor depinde de ceea ce se va întâmpla”, a spus Hassett despre şansele de a observa o revenire economică în formă de V, mai degrabă decât de o revenire mai lungă, în formă de U, a creşterii economice.

„Ceea ce am făcut cu legislaţia anterioară a fost să construim o punte de speranţă către cealaltă parte a bolii, dar trebuie să ne asigurăm că avem ceea ce trebuie pentru a prospera. În următoarele trei-patru săptămâni, toată lumea se va strânge pentru a veni cu un plan care să ne ofere cele mai bune şanse posibile pentru o recuperare în formă de V “, a declarat Hassett pentru ABC.”

Secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a spus la Fox News că se aşteaptă ca economia să îşi revină până la vară.

”Cred că, pe măsură ce vom începe să redeschidem economia, în mai şi iunie, veţi vedea că economia va începe să îşi revină în iulie, august, septembrie. [...] Vedeţi miile de miliarde de dolari care intră în economie şi cred că acest lucru va avea un impact semnificativ", a spus Mnuchin.

Wallace a pus însă sub semnul întrebării încrederea secretarului Trezoreriei, citând datele existente, inclusiv cele ale Biroului pentru buget al Congresului, care prevăd că PIB-ul va scădea cu 5,6% în acest an, iar şomajul până în 2020 va fi de aproape 12%.

Sursa : news.ro

Cum să îți menții angajații fericiți și motivați: 5 metode care funcționează... Indicele ROBOR la 3 luni a rămas luni la 2,50%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x