Căutare Live

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul firmelor care vând produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii, în urma scumpirii excesive din ultimele zile

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora, a declarat pentru News.ro preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

”La ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările. În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat. Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora”, a declarat marţi pentru News.ro Bogdan Chiriţoiu, preşedinte Consiliul Concurenţei.

Firmele care încalcă Legea concurenţei riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri.

”Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”, a adăugat Chiriţoiu.

De exemplu, un set cu 50 de măşti medicale a ajuns să coste, cumpărată online de pe un site specializat aproape 500 de lei, adică 10 lei/ bucata, faţă de câteva zeci de bani cât era până în prezent.

Sursa : news.ro

Consiliul Concurenţei analizează preluarea a 63 de farmacii aparţinând Farmaceutica Remedia de către Help Net... eMAG, reacţie la scumpirea măstilor medicale: A cumpărat măşti medicale cu 7 lei bucata şi le va vinde cu 3 lei...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri