Antena Căutare

Constructorii se pregatesc pentru un nou an de declin

Mai mult de 120.000 de angajati au fost disponibilizati in sectorul de constructii si in industria materialelor de la declansarea crizei in 2008. ARACO estimeaza pentru 2011 o reducere similara a activitatii, de aproximativ 15%. Producatorii de materiale pentru constructii sunt mai rezervati, prognozand o scadere a productiei de cel mult 2,5%

Industria materialelor de constructii se pregateste sa incheie cel de-al treilea an de scadere a productiei si priveste cu „optimism" moderat spre anul viitor, cand estimeaza ca se va inregistra un re­gres de numai 2,5%. In schimb, colegii din sectorul constructiilor se asteapta ca activitatea pe santiere sa scada si in 2011, cu un procent format din doua cifre, cel mai probabil 14%-15%, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor ARACO.

Piata materialelor de construc­tii va scadea in acest an cu 15%, dupa un 2009 in care declinul sectorului a fost de 28% fata de anul anterior", a declarat, ieri, Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania (APMCR).

Anul trecut si partial in 2010, pe piata autoh­tona s-a dat un razboi acerb intre pro­ducatori si importatori, principalele ba­ta­lii dandu-se pentru preturi si ca­litate, a precizat Georgescu, care adauga ca in acest razboi cel mai mult a avut de suferit calitatea produselor comercia­li­zate.

Efectele s-au vazut atat in ritmul de productie, cat si in evolutia numarului de salariati. „Pe anumite segmente am inregistrat scaderi si de 60% fata de pe­rioada anterioara crizei.

Spre exemplu la ciment, de la o productie de 11 mili­oane de tone in 2008, abia reusim sa atingem 5 milioane de tone in 2010, a precizat presedintele APMCR.

Tot articolul, in Financiarul

Firmele, impozitate cu 44,9% in Romania. VEZI topul birurilor din UE!... Codul Fiscal, modificat a 12-a oara in 2010: revine impozitul de 3% la microintreprinderi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x