Antena Căutare

Creditele ipotecare ar putea fi eliminate din prevederile OUG 50

Actul normativ a ajuns in dezbaterea comisiilor din Camera Deputatilor. Bancile ar avea sanse mai mari sa castige in confruntarea cu statul doar la Washington.

Avocatul Gheorghe Piperea, partener coordonator al Piperea si Asociatii, a afir­mat ieri ca Ordonanta de Urgenta 50/2010 privind contractele de credit ale con­su­matorilor ar putea fi modificata prin eli­minarea din textul acesteia a pre­ve­derilor referitoare la imprumuturile ipotecare.

Inca de la intrarea in vigoare a Or­do­nantei, bancherii au aratat ca institutiile de credit vor inregistra pierderi ca urmare a faptului ca transpunerea Directivei pri­vind creditul de consum a fost extinsa si in cazul imprumuturilor ipotecare. In pri­mul rand, ei s-au referit la eliminarea co­mi­­sionului de rambursare anticipata, o prevedere care nu le mai permite bancilor sa-si recupereze costurile proprii de finan­ta­re in situatia in care clientul alege sa-si res­tituie creditul in avans.

Totodata, ban­che­rii s-au declarat in dezacord si cu apli­carea retroactiva a actului normativ, in special cu modul de calcul al dobanzilor si al stabilirii comisioanelor pentru impru­muturile aflate in derulare.

Tot articolul, in Financiarul

PDL vrea sa impoziteze si banii „capsunarilor”... Online-ul aduce pana la 15% din profitul grupurilor de comunicare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x