Antena Căutare

Creditorii nu vor mai putea bloca prin opozitie fuziunea sau divizarea unei firme datornice

Creditorii societatilor incluse intr-un proces de fuziune sau divizare pot face opozitie acestei operatiuni, pentru recuperarea creantei, dar fara ca formularea acestei opozitii sa aiba ca efect suspendarea executarii fuziunii sau divizarii si fara sa poata impiedica realizarea procedurii.

Modificarea a fost introdusa de Guvern printr-o ordonanta de urgenta aprobata in sedinta de miercuri si care completeaza Legea societatilor comerciale.

In document se arata ca fuziunea si divizarea societatilor comerciale sunt operatiuni etapizate, fiecare faza avand o durata apreciabila si ajungandu-se astfel ca o fuziune sa fie finalizata chiar la un an de la initiere, moment la care conditiile financiare si caracteristicile circuitului comercial ar putea suferi modificari esentiale care sa puna la indoiala chiar oportunitatea demersului.

Cel mai important impediment il constituie caracterul suspensiv de drept al opozitiei, care, in conditiile volumului extrem de ridicat de cauze aflate pe rolul instantelor si in continua tendinta de crestere, poate determina si o amanare pe termen nedeterminat a momentului finalizarii operatiunii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cine vrea sa salveze CET-urile: firme-fantoma, printi, spioni GRU si seful Hidroelectrica... Initiativa ANAF: Miliardarii, obligati sa depuna declaratii de patrimoniu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x