Căutare Live

Cresterea importurilor in dauna exporturilor a determinat stagnarea PIB

Produsul Intern brut (PIB) inregistrat in trimestrul II a crescut, in termeni reali, comparativ cu perioada ianuarie-martie 2011, doar cu 0,2%, releva datele publicate astazi dimineata de Institutul National de Statistica (INS).


Totodata, in termeni reali, PIB estimat pentru trimestrul doi din acest an a urcat cu 1,4% fata de aceeasi perioada din 2010. In ceea ce priveste semestrul I 2011, PIB-ul s-a majorat, in termeni reali, cu 1,6%, comparativ cu intervalul similar din anul trecut. Cresterea a fost determinata, in mod semnificativ, de majorarea volumului de activitate si, in consecinta, a valorii adaugate brute din industrie (+7,3%), agricultura, silvicultura si vanatoare, pescuit si piscicultura (+2,5%), comert, repararea automobilelor si articolelor casnice, hoteluri si restaurante, transporturi si telecomunicatii (+1%).

Consumul final total s-a diminuat cu 1,7% in primul semestru din acest an, comparativ cu aceleasi sase luni din 2010, in special pe seama reducerii , cu 5,2% a cheltuielilor pentru consumul final al administratiilor publice. De precizat este si faptul ca formarea bruta de capital fix a consemnat o scadere cu 1,7 puncte procentuale.

sursa: Financiarul.com

Analistii BT: Pachetul de 15% din Transelectrica ce va fi scos la vanzare valoreaza cu 37% mai mult decat il evalueaza a... Datoriile Bancorex, incluse in continuare in taxa din pretul carburantilor...
Ultimele știri