Antena Căutare

Cresterea TVA si a daunelor scumpeste RCA-ul

Majorarea cotei TVA la 24%, cresterea numarului daunelor si inmultirea cazurilor de frauda au determinat companiile de asigurari sa scumpeasca politele obligatorii de raspundere civila auto (RCA). Cu cat va creste pretul RCA, nu se stie inca, fiecare asigurator avand propria politica. Deocamdata, doar Ardaf a scumpit politele, cu 6%.

Companiile au dreptul, prin lege, ca o data la trei luni sa modifice preturile politelor RCA. Iar presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), Bogdan Andriescu, a declarat ca "tinand cont ca TVA s-a majorat iar, pe de alta, ca daunele si fraudele au crescut in ultimul timp, tarifele ar trebui sa creasca".

Ultima scumpire importanta a tarifelor RCA a avut la inceputul lui 2010, cand preturile afisate de asiguratori au fost cu circa 30% mai mari decat in 2009.

De asemenea, din acest an a intrat in vigoare sistemul bonus-malus, ce acorda bonificatii sau penalizari soferilor in functie de numarul de daune produse. Cine nu a avut nici un accident in 2009, de exemplu, beneficiaza de o reducere de pret de 10%, iar cei care au provocat mai multe daune pot plati si cu pana la 200% mai mult.

Pret record pentru aur: 1275 de dolari pentru o uncie... Leul isi continua aprecierea in fata euro si a dolarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x