Antena Căutare

Criza a ieftinit constructiile: O vila de 150 de metri patrati costa 70.000 euro!

Daca ati strans bani pentru o casa, e momentul va apucati sa o construiti. Terenurile sunt la mai putin de jumatate fata de acum doi ani, iar pretul materialelor este mai jos ca niciodata. O vila de 150 de metri patrati costa 70.000 de euro, cu tot cu finisaje. Cam cat un apartament de doua camere, confort doi inainte de criza.

Specialistii spun ca e un moment bun pentru constructia unei case. De doi ani preturile coboara. Iar cea mai mare scadere au avut-o terenurile.

In anunturile date de proprietari cele mai mici preturi incep de la 50 de euro. Atat costa un metru patrat in Berceni, la fel ca in Prelungirea Ghencea. In Otopeni, pretul creste pana la 70 de euro, dar mai puteti negocia. Iar in zone precum 1 Mai, un metru patrat se vinde cu 600 euro. Acum un an era 1.500.

Tot in jos au mers si preturile materialelor de constructii.

Acum, un sac de adeziv costa 10 lei. Anul trecut costa 14. Atunci cand un metru cub de BCA era 225 de lei. Acum e 200 de lei. Si cimentul s-a ieftinit. Chiar si asa, cumparatori sunt putini.

Dupa doi ani de scaderi, specialistii spera ca din toamna piata constructiilor sa isi revina.

Piata auto, la pamant: -26%, in 7 luni!... Atentie la credite! O banca a cerut clientilor bani in plus la rate si comisioane ce ar fi trebuit eliminate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x