Antena Căutare

Criza: Romania, depasita pana si de Macedonia

Performantele economice ale Romaniei sunt atat de sublime, incat tara noastra a reusit sa fie "intrecuta" de Macedonia, care se califica pentru accesarea noilor instrumente financiare inventate de Fondul Monetar International (FMI) in timpul crizei, in timp ce noi nu putem. Astfel, urmatorul acord pe care tara noastra il va realiza cu institutia va fi cel mai probabil unul de tipul "stand-by precautionary".

Informatia a aparut intr-un interviu acordat Agerpres de Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

"Romania nu este, din pacate, eligibila pentru nici unul dintre aceste noi instrumente, pe care FMI le-a aprobat in perioada turbulenta prin care am trecut. Unul dintre ele este cel denumit Flexible Credit Line (linie de creditare flexibila - FCL). Ea a fost gandita doar pentru tarile care au o economie puternica si au inregistrat progrese majore in consolidarea fiscala, care nu au avut vulnerabilitati foarte mari pe timpul crizei, dar care au avut nevoie de o linie de credit de asigurare ca sa poata accede usor pe pietele de capital pentru a-si continua finantarea. Romania nu este eligibila pentru acest tip de instrument, pentru care s-au calificat pana acum numai Polonia si Mexicul. Pe de alta parte, sunt tari care au avut un comportament financiar bun, nu au avut turbulente mari pe piata si pentru ele a fost infiintat un alt nou instrument, care se cheama Linie de Credit de tip Precautionary (PCL). Nici aici nu ne putem incadra, deocamdata prima tara care va beneficia de PCL a fost Macedonia, care a avut o structura economica solida, nu a inregistrat deficite mari si a avut crestere economica", a spus Tanasescu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Falca loveste: aeroporturile Timisoara si Arad fuzioneaza!... Elena Udrea primeste de la Guvern publicitatea stradala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x