Antena Căutare

Crizantema, regina florilor de toamnă! Horticultorii români îşi vând florile pe bandă rulantă

Regina florilor de toamnă are parfum românesc! Bătălia crizantemelor autohtone cu cele de import e câştigată de horticultorii români, care îşi vând florile pe bandă rulantă.

Regina florilor de toamnă are parfum românesc! Bătălia crizantemelor autohtone cu cele de import e câştigată de horticultorii români, care îşi vând florile pe bandă rulantă.

Pentru că sunt voluminoase şi ocupă mult spaţiu, strănii preferă să îşi concentreze producţia pe florile mai mici şi mai scumpe. Totul spre bucuria producătorilor români, care acum culeg roadele unei munci începute încă din primăvară.

În plin sezon, înfloresc profiturile horticultorilor care au mizat pe crizanteme. Pentru că sunt rezistente la frig şi coloreză uşor orice grădină, aceste flori şi-au făcut rapid loc în topul preferinţelor românilor.

Alexandra Docanu, producător flori: "Sunt flori care aduc culoare. Ştiţi că toamna este un anotimp ploios un pic mai trist şi prin crizantemă vrem să aducem vietate să aducem toamna să o înviorăm"

Aproape toate crizantemele vândute acum în pieţe şi florării provin din ţara noastră.

Crizantema românească a câştigat lupta cu importurile, în special în cazul florilor vândute în ghiveci - cu preţuri între 15 şi 50 de lei.

În schimb, importăm masiv, în proporţie de aproape 90%, trandafiri şi crini. Paradoxal e că nici florile crescute în ţara noastră nu sunt 100% româneşti.

România a importat anul trecut flori în valoare de 133 de miliaone euro, din care crizantemele tăiate au acoperit doar 2%, adică echivalentul a 2,8 milioane de euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

ANCOM a propus reducerea tarifului maxim de terminare a apelurilor mobile... Scăderea producţiei industriale a accelerat în august, înregistrând un minus de 7%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x