Antena Căutare

Cu cât se vinde o bancnotă de 20 de lei. Colecționarii dau bani grei pentru a avea piesa rară cu Ecaterina Teodoroiu

Bancnotele de 20 de lei, care au chipul Ecaterinei Teodoroiu, se vând pe Internet. Colecționarii care doresc să aibă o asemnea bancnotă sunt dispuși să dea bani mulți pentru ea, având în vedere că rar se găsește în circulație.

Bancnota de 20 de lei, tot mai scumpă la vedere | Observator

Cea mai scumpă bancnotă de 20 de lei se vinde cu 5.800 de lei pe Internet. Alte persoane o vând și cu 300-400 de lei.

„Sunt rare pentru că le păstrează acasă, nu sunt în circulaţie şi asta îţi dă impresia că le găseşti rar şi atunci când o găseşti o pui deoparte ceea ce creează raritate pentru alţii. Colecţionezi bancnote care au o raritate foarte mare, care au o valoare investiţională foarte mare" spune Adrian Asoltanie, consultant financiar.

Bancnota de 20 de lei, tot mai scumpă la vedere. Cu cât se vinde pe Internet

Bancnota cu Ecaterina Teodoroiu, femeia care a luptat şi a murit în Primul Război Mondial, a fost lansată în 2021. Banca Naţională a pus în circulaţie 40 de milioane de exemplare, însă mulți dintre români le țin acasă, ori pentru colecție, ori pentru a le vinde pe bani mai mulți.

Articolul continuă după reclamă

Mai multe detalii pe observatornews.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei Joi, 17.10.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x