Antena Căutare

Cu doua luni inainte de „desfiintare“, ISCIR si-a cumparat sediu de 4 mil. euro

Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Pre­siu­ne si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) a fost reorganizata prin intermediul Ordonantei de Guvern 22 din 18 august 2010, astfel ca activitatile aduca­toare de fonduri vor trece la o companie privata CNCIR S.A. cu unic actionar statul. Acest lucru nu va avea caracter definitiv, ci doar pana la finalizarea normelor meto­do­l­ogice de autorizare a companiilor private, ce urmeaza a fi aprobate printr-o hota­rare de guvern. In final, ISCIR va mai ra­mane o institutie bugetara, iar veni­turile din verificarile tehnice la echipa­mente vor merge la societati private.

Asa cum mentionam intr-un articol precedent, ISCIR va ramane fara fon­durile din activitatea de verificare teh­nica si autorizare care vor merge la societati private. Potrivit conducerii ISCIR, aceasta nu se va intampla ime­diat, ci abia dupa ce se va finaliza docu­men­­tatia de autorizare a acestor so­­c­ie­­­tati.

Pana atunci insa, intreaga acti­vi­tate va fi transferata la CNCIR S.A., so­cie­tate care va detine monopolul apro­­xi­mativ 10 luni. Si sediul va trece tot la CNCIR.

In prima varianta verificarile pe partea de nucleare urmau sa treaca la CNCAN, dar acest lucru nu se va mai intampla deoa­rece ordonanta a suferit unele modificari si va fi transferata la CNCIR", explica inspectorul de stat sef Mircea Vasile Zegrean.

Contrariat de infor­matiile furnizate din teritoriu de catre angajatii ISCIR, acesta spune ca CNCIR-ul nu va lua nimic de la bugetul de stat, ci, dimpotriva, va aduce mult mai multi bani, oferind o activitate de ca­li­tate superioara.

Avantajele sunt mult mai mari decat vedeti la prima ve­de­re. Activitatea se va desfasura in con­di­tii mult mai bune decat in prezent pen­tru ca va exista o piata libera cu socie­tati pre­gatite pentru aceasta activi­ta­te. Nu se va da autorizare la intam­plare. Asa se procedeaza in toata Uniu­nea Europeana. Numai din TVA vom aduce cu 24% mai mult la buget fata de sumele care au intrat din aceste servicii anul trecut. Apoi toate societatile care vor fi avizate vor angaja oameni, vor plati taxe, va fi o dezvoltare a dome­niu­lui propice pentru beneficiar si pentru stat. Mai mult decat atat, personalul pleaca din institutie pentru a lucra la societati private deoa­rece trecerea din mediul extrabugetar la cel bugetar a facut ca salariile sa ajunga la un nivel foarte jos, de neacceptat pentru multi dintre specialistii de aici", explica Mircea Zegrean.

Tot articolul, in Financiarul

Leul si-a continuat aprecierea fata de euro... Proiectul “Piata Obor”, 100% ilegal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x