Antena Căutare

Cum au crescut restantele romanilor la creditele bancare in anii crizei

La nivelul intregii tari, restantele la credite au urcat de aproape 11 ori in iulie 2012, fata de octombrie 2008, conform datelor BNR, prezentate de Econtext.

Astfel, in a zecea luna din 2008, restantele romanilor la credite se ridicau la aproape 2,5 miliarde de lei, pentru ca in luna iulie a acestui an, restantele sa totalizeze 26,79 miliarde de lei! De aproape 11 ori mai mult.

Iar in moneda unica, ar insemna 6,1 miliarde de euro! Aproape 4,5% din Produsul Intern Brut (PIB)! Si e vorba doar de restante, nu si de credite, de cuantumul creditelor!

In unele judete situatia este cu adevarat disperata! Astfel, pe primul loc, cu cea mai mare crestere a restantelor, se plaseaza judetul Galati. Restantele galatenilor au crescut de 28 de ori de la inceputul crizei si pana in prezent.

In a opta luna din 2008, galatenii aveau intarzieri la credite in valoare de 25,5 milioane de lei. In iulie 2012, galatenii aveau restante de 717 milioane de lei!

Pe a doua pozitie vin sibienii, dar la o distanta apreciabila: restantele sibienilor au crescut de 18,5 ori. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de satmareni si ieseni. La polul opus se afla cateva judete din Oltenia.

Vezi AICI harta datornicilor!

Cursul BNR a scazut usor sub 4,5 lei/euro... Privatizarea Oltchim a fost amanata pana pe 20 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x