Antena Căutare

Cum incearca bancile centrale sa rezolve tensiunile financiare. Zona euro, la un pas de destramare?

Principalele banci centrale ale lumii au decis sa isi coordoneze actiunile pentru a rezolva tensiunile financiare. Decizia a fost primita cu entuziasm de ministri de finante reuniti la Bruxelles dar si de burse, care au crescut imediat dupa publicarea anuntului. Cu toate acestea, situatia este departe de a se rezolva, dupa ce un oficial guvernamental britanic le-a cerut bancilor sa-si accelereze planurile de urgenta in cazul destramarii zonei euro.

Reuniunea de doua zile a consiliului ministrilor economiei si finantelor din Uniunea Europeana s-a incheiat intr-o nota optimista dupa ce cele mai importante banci centrale ale lumii au fost de acord sa reduca cu 50% rata de schimb a dolarului. Bancile comerciale europene vor putea face mai usor rost de bani, in ciuda lipsei de incredere a investitorilor.

In ciuda masurilor luate pana acum, criza economica s-a extins, cuprinzand tari precum Grecia, Irlanda, Portugalia si Italia. Potrivit unui raport al Comisiei si Bancii Centrale Europene economia din Peninsula risca sa intre in faliment daca guvernul nu va lua masuri suplimentare de reducere a dezechilibrelor fiscale si a datoriei de stat.

Presedintele consiuliului european a avertizat asupra faptului ca schimbarile facute in ultimele luni nu sunt de ajuns pentru iesirea din recesiune. Ideea sa este impartasita si de ministrul de finante al Poloniei, tara ce detine presedentia rotativa a Uniunii Europene.

De departe cel mai ingrijorator este anuntul Directorului Autoritatii britanice pentru Servicii Financiare care a cerut bancilor britanice sa se pregateasca pentru o eventuala destramare a zonei euro.

O noua runda de discutii asupra crizei monedei unice va avea loc la inceputul acestei luni, in cadrul unui summit al sefilor de stat si de guvern din uniunea europeana.

Sursa: Antena3

Foto: topnews.ae

Udrea vrea sa concureze primarii la reabilitarea termica a locuintelor. Vezi proiectele prioritare ale MDRT!... Cresc tarifele la gaze si electricitate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x