Aţi găsit excursia „last minute” într-o destinaţie pe care vă doreaţi de mult să o vizitaţi iar banii pe care i-aţi economisit nu sunt îndeajuns? În sfârşit reducerea mult aşteptată la aparatura electrocasnică a început, iar ziua de salariu este abia peste două săptămâni? Vă confruntaţi cu o problemă de sănătate ce necesită atenţie urgent iar fondurile nu vă ajung?
Tipuri de credite
Pe piaţa financiară românească, în funcţie de instituţiile de la care sunt contractate, există două tipuri de credite: credite bancare (acordate de bănci) și credite nebancare (sau credite rapide, sau creditele până la salariu cum sunt cunoscute datorită timpului scurt de așteptare și de returnare).
Creditele bancare sunt acordate de bănci atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, în urma unei analize a veniturilor persoanei respective şi, de regulă, în baza unui dosar care pe lângă actele de identitate, conţine cel puţin o adeverinţă de venit completată de angajator. Cele mai cunoscute tipuri de credite bancare sunt creditul de nevoi personale și creditul mobiliar/ipotecar.
Ce însemnă creditul cu buletinul
O a doua categorie o reprezintă cea a creditelor rapide, care sunt acordate de instituții financiare nebancare. Avantajele acestor tipuri de credite sunt reprezentate de ușurința cu care le obții, sumele solicitate pot fi primite în intervale de timp care încep chiar de la 1 zi, iar pentru a face o solicitare este nevoie decât de buletin. Acest credit se oferă în urma semnării unui contract prin care vă obligaţi să restituiţi suma împrumutată plus un comision (contract de credit) şi, de regulă, nu este necesar decât să va prezentaţi în faţa creditorului cu buletinul. In general creditele „doar cu buletinul” sunt împrumuturi de nevoi personale fără garanţie, cu sume cuprinse între 200 şi 3000 de lei, care trebuie rambursate în rate cu dobânzi fixe sau variabile, de-a lungul unei perioade de timp prestabilită, care poate varia de la 5 la 30 de zile, sau perioade mai lungi.
În cazul în care cei apropiaţi sau prietenii nu-şi permit să vă sprijine, atunci una dintre soluţiile la care puteţi recurge o reprezintă un împrumut/ credit cu buletinul.
Astfel, îți poţi rezolva o problemă urgentă pentru care nu ai niciun fel de altă soluție, precum o problemă medicală, o altă urgență ce nu suportă amânare și pe care nu ai cum altfel să o achiți.
Un credit cu buletinul poate fi utilizat în scopuri diferite şi de multe ori poate reprezenta rezolvarea unor probleme financiare urgente. Sumele împrumutate printr-un credit cu buletinul pot fi soluţia pentru rambursarea unor alte datorii a căror scadenţă este presantă, astfel încât să nu vă regăsiţi în situaţia de a fi raportat biroului de credit, pentru a va renova casa sau apartamentul în care locuiţi, pentru a plăti un concediu în avans, pentru a vă achiziţiona aparatură electrocasnică, sau pentru a efectua alte cheltuieli neprevăzute. Este important ca înainte de a aplica pentru un credit cu buletinul, să vă documentaţi cu privire la dobânzile practicate şi să luaţi în calcul posibilităţile dumneavoastră de a returna sumele la momentul stabilit.
Înainte de a decide dacă un imprumut cu buletinul este potrivit pentru nevoile voastre, trebuie sa luaţi în considerare atât avantajele cât şi dezavantajele acestui tip de împrumut fără garanţii.
Împrumutul cu buletinul nu necesită folosirea unei garanţii. Faptul că nu trebuie să garantaţi cu proprietatea voastră pentru a primi acest credit, este un beneficiu major. Prin urmare puteţi face rost de banii necesari fără să vă faceţi griji că vă puteţi pierde casa dacă vă veţi afla cândva în imposibilitate de plată. Bineinţeles, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să acordaţi prioritate rambursării banilor împrumutaţi.
Ce trebuie să știi despre un credit nebancar... Curs valutar, 26 martie. Euro scade sub nivelul de 4,66 lei...