Antena Căutare

Cum să ai salariu de Președinte în România! Guvernul a anunțat JOBUL de 2.000 de euro pe lună! Se poate angaja oricine are cunoștințe în acest domeniu

În şedinţa Guvernului din 11 mai 2016 a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care va permite facilitatea accesului fermierilor la plăţile directe şi ajutoarele naționale tranzitorii, precum şi înființarea funcției de atașat agricol, scrie Agerpres.

În şedinţa Guvernului din 11 mai 2016 a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care va permite facilitatea accesului fermierilor la plăţile directe şi ajutoarele naționale tranzitorii, precum şi înființarea funcției de atașat agricol, scrie Agerpres.

Prin actul normativ adoptat, se înfiinţează funcţia de ataşat agricol, în cadrul structurii de specialitate din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în vederea asigurării reprezentării României în plan extern, în domeniul politicii agricole comune şi promovării produselor agroalimentare.

"Urmând exemplul altor ţări care şi-au îmbunătăţit concurenţa la export prin crearea funcţiei de ataşat agricol se poate implementa o politică în identificarea oportunităților de export și de afaceri, de investiţii, cu efecte benefice asupra economiei româneşti", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Agriculturii.

"În cadrul reuniunii Comitetului de Plăți Directe și Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene din data de 4 mai 2016 s-a stabilit și votat prin procedură scrisă, în unanimitate, o derogare de la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 în ceea ce privește data limită pentru depunerea cererii unice de plată pentru anul 2016, agreându-se faptul că textul va fi înaintat spre adoptare în data de 13 mai 2016. Data limită pentru depunerea cererilor unice de plată prevăzută de Regulamentul menționat anterior este 15 iunie 2016, statele membre urmând să fixeze la nivel național data limită până la această dată",potrivit documentului citat.

Până în prezent au depus cererea unică de plată aproximativ 598.000 de fermieri din cei circa 1.000.000 de fermieri potențiali beneficiari ai plăților, iar perioada de timp rămasă până la data de 15 mai, în care nu se percep penalități de întârziere, este insuficientă datorită numărului mare de fermieri rămași - circa 400.000, cât și a complexității cererii unice de plată. Adoptarea actului normativ de modificare a OUG nr. 3/2015, după data apariției în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Regulamentului preconizat a fi adoptat în data de 13.05.2016, ar conduce la întreruperea perioadei de depunere a cererilor unice de plată fără penalități de întârziere, în cursul cărora, cererilor unice de plată depuse ar urma să li se aplice penalități de întârziere, situație care trebuie preîntâmpinată.

Adoptarea acestui act normativ permite României să prelungească termenul limită de depunere al cererilor de plată, în prezent fixat pentru 16 mai 2016.Astfel, data limită de depunere a cererilor unice de plată va fi 31 mai 2016, urmând a fi stabilită prin ordin al ministrului imediat după publicarea în Monitorul Oficial a prezentei OUG.

Citește mai departe!

Se schimbă legea? Prețul carburanților ar putea îngloba și contravaloarea timbrului de mediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x