Antena Căutare

Cum să vinzi și să cumperi eficient pe site-urile de anunțuri

Vânzările online au depășit în ultimii ani toate așteptările, asta după ce românii au început să folosească tot mai mult internetul. Dacă la început exista un oarecare scepticism referitor la produsele achiziționate în spațiul virtual, dar și legat de plată, în 2019 este comod, eficient și sigur să vinzi și să cumperi pe site-urile de anunțuri.

Cum să vinzi și să cumperi eficient pe site-urile de anunțuri
Anunțuri online | pixabay.com

Astfel, produse noi sau second-hand sunt vândute zilnic, în mod legal, prin intermediul platformelor special concepute pentru astfel de tranzacții. Prețul convenabil, simplitatea cu care găsești produsul și modul simplu prin care poți intra în posesia lui sunt principalii factori care îi determină pe internauți să apeleze la site-urile de anunțuri, fie că au de cumpărat sau de vândut.

Găsești, mai jos, un scurt ghid cu câteva ponturi pentru a vinde sau a cumpăra eficient în mediul online:

Fă-ți un cont, indiferent dacă vrei să vinzi sau să cumperi

Accesează link-ul, dacă ai cont, pe platorma pe care umrează să o utilizezi sau înregistrează-te. Este primul pas pentru a putea folosi facilitățile puse la dispoziție. Trebuie să introduce mai multe date pentru a putea fi generat un cont pe numele tău, cu adresa ta de mail și cu numărul de telefon de contact. Durează doar câteva minute și este 100% gratuit. Profilul tău va avea inclusiv un istoric, atât ca vânzător, cât și în calitate de cumpărător.

Odată creat contul, poți naviga pe platforma de anunțuri și poți căuta să cumperi sau să-ți adaugi propriul anunț cu produsul pe care vrei să-l vinzi. Poți oferi spre vânzare de la mașini rulate, imobilitare de vânzare, animale de companie, piese și accesorii auto sau chiar electrocasnice la mâna a doua.

Oferă detalii dacă ești vânzător

Dacă ai un produs pe care nu-l mai folosești și vrei să-l vinzi, atunci trebuie să știi că e important să oferi cât mai multe detalii reale despre el. Vei reuși astfel să fii mai vizibil și să generezi mai multe căutări. În acest fel, șansele tale de a vinde vor crește considerabil. Gândește-te că nu ai pune preț pe un anunț dacă acest nu oferă niciun fel de detaliu.

În funcție de produsul pe care îl vinzi, oferă-i potențialului cumpărător șansa să-și facă o idee cât mai clară, astfel încât, dacă acesta corespunde criteriilor și nevoilor sale, te va contacta în vederea finalizării tranzacției.

Studiază toate ofertele dacă esti cumpărător

În momentul în care intri și te conectezi pe site-ul de anunțuri e important să studiezi toate ofertele de produs, în funcție de interesul tău. Nu te opri la primele căutări, ci mergi mai departe către următoarele pagini disponibile. Unele anunțuri este posibil să fie mai vechi, dar încă de actualitate. În plus, ai posibilitatea să compari și să selectezi ulterior ce anume ți se potrivește. Poți compara preturi, caracteristici ale produsului și zona de unde se vinde.

Folosește filtrele

Fiecare site cu anunțuri pune la dispoziție utilizatorilor filtre care să genereze cele mai potrivte căutări, în funcție de interesul cumpărătorului. Astfel, atunci când adaugi un anunț, încadrează-l în categoriile potrivte pentru a putea fi găsit după filtre.

Dacă ești cumpărător, folosește-le, caută după județ, oraș, preț, an sau produs nou versus folosit. Astfel de filtre îți vor ușura căutarea și îți vor afișa anunțurile de interes pentru tine.

Indiferent dacă vrei să vinzi sau să cumperi ceva, intră pe LaJumate.ro, una dintre cele mai mari platforme online din România, unde zilnic mii de anunțuri sunt actualizate pentru fiecare categorie în parte sau în funcție de județ. Ești vânzător? Crează un cont și publică gratuit anunțul tău! Ești cumpărător? Alege dintre zeci de mii de oferte, împărțite pe categorii de interes. Totul la doar un click distanță!

Reguli noi pentru etichetele alimentelor, de la 1 aprilie 2020... Accident la un reactor al Centralei nucleare Kozlodui din Bulgaria. Sistemul de siguranță a dat alerta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x