Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Vești proaste la început de an. Cum sunt afectați românii care au credite de taxa pe lăcomie

Introducerea de către Guvern a taxei pe lăcomie va avea efecte negative pentru români. Apariţia taxei va însemna o majorare a dobânzilor creditelor și, în plus,  vor exista mai puţine variante de creditare.

Introducerea de către Guvern a taxei pe lăcomie va avea efecte negative pentru români. Apariţia taxei va însemna o majorare a dobânzilor creditelor și, în plus, vor exista mai puţine variante de creditare.

Taxa pe lăcomie a fost introdusă de la 1 ianuarie 2019 și va avea efecte negative pentru românii care au sau vor lua credite de la bănci, pentru că dobânzile vor fi majorate.

„În evaluarea impactului taxei de către Banca Naţională a României se arată că băncile vor intra pe pierderi semnificative în 2019 şi 2020. Acest lucru va însemna o creştere a dobânzilor la credite pentru populaţie şi firme, precum şi o încetinire a ritmului de creditare. În acelaşi timp, [taxa] va antrena noi presiuni inflaţioniste care vor fi alimentate şi de alte majorări de taxe (în energie, telecom), care, împreună, vor eroda puterea de cumpărare şi vor diminua veniturile populaţiei”, a precizat, pentru avocatnet.ro, Alexandra Smedoiu, partener servicii fiscale la Deloitte România.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro