Antena Căutare

Vești proaste la început de an. Cum sunt afectați românii care au credite de taxa pe lăcomie

Introducerea de către Guvern a taxei pe lăcomie va avea efecte negative pentru români. Apariţia taxei va însemna o majorare a dobânzilor creditelor și, în plus,  vor exista mai puţine variante de creditare.

Introducerea de către Guvern a taxei pe lăcomie va avea efecte negative pentru români. Apariţia taxei va însemna o majorare a dobânzilor creditelor și, în plus, vor exista mai puţine variante de creditare.

Taxa pe lăcomie a fost introdusă de la 1 ianuarie 2019 și va avea efecte negative pentru românii care au sau vor lua credite de la bănci, pentru că dobânzile vor fi majorate.

„În evaluarea impactului taxei de către Banca Naţională a României se arată că băncile vor intra pe pierderi semnificative în 2019 şi 2020. Acest lucru va însemna o creştere a dobânzilor la credite pentru populaţie şi firme, precum şi o încetinire a ritmului de creditare. În acelaşi timp, [taxa] va antrena noi presiuni inflaţioniste care vor fi alimentate şi de alte majorări de taxe (în energie, telecom), care, împreună, vor eroda puterea de cumpărare şi vor diminua veniturile populaţiei”, a precizat, pentru avocatnet.ro, Alexandra Smedoiu, partener servicii fiscale la Deloitte România.

ANAF datorii 2019. Ce datorii șterge Fiscul la început de an și ce români sunt vizați... BNR Curs valutar 16 ianuarie. Cât scade leul față de euro, dolar, liră și franc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x