Antena Căutare

Cumparam cartofi de import, in timp ce productia romaneasca putrezeste in depozite

Romanii cumpara mai degraba cartofi de import, iar miile de tone din productia autohtona putrezesc in depozite spre disperarea producatorilor, care se gandesc sa-si caute alte surse de venit.

Pentru producatorii, sezonul de insamantare s-ar putea incheia inainte sa inceapa. In ciuda productiei record, importul masiv nu le-a dat nicio sansa. Recolta de anul trecut e mai aproape de groapa de gunoi sau de troaca animalelor decat de tarabele din piete.

Paradoxal, chiar productia foarte buna de anul trecut este cea care ar putea-o ingropa pe cea de anul acesta, in conditiile se vand cartofii de import.

Anul acesta sute de hectare ar putea ramane parloaga. Cu marfa nevanduta, agricultorii nu au cu ce sa sau nu mai vor sa insamanteze.

Conform cifrelor oficiale, Romania a importat aproape 80 de mii de tone in primele sapte luni din 2011. De aproape doua ori mai mari decat in aceeasi perioada din 2010.

CFR isi inchiriaza angajatii si liniile de cale ferata... Lehman Brothers a iesit din faliment dupa aproximativ 1.300 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x