Antena Căutare

Cumparatorii care si-au adjudecat Cupru Min pentru 200 mil € nu au de fapt banii

Ministerul Economiei spune ca Bayfront Capital Partners, care si-a adjudecat licitatia Cupru Min Abrud, cu suma de 200,8 milioane de euro, nu are banii necesari si trebuie sa-i stranga acum de la investitorii privati.

Astfel, statul a primit la licitatie si a declarat castigatoare o firma fara bani. "Va cauta investitori", au dat asigurari oficialii.

Firma Roman Copper este cea care a cumparat Cupru Min Abrud pentru 200,8 milioane de euro. Cupru Min detine licenta de exploatare pentru cel mai mare zacamant de cupru din Romania, cel de la Rosia Poieni, de 900.000 de tone, zacamant ce este estimat la o valoare de 20 miliarde de euro.

In jurul canadienilor de la Bayfront Capital Partners ramane inca un mister dat fiind faptul ca nu se cunoaste nici pana in prezent cine este in spatele companiei.

Ce stim despre Compania Roman Cooper, detinuta de BAYFRONT CAPITAL PARTNERS

-A fost infiintata in noiembrie 2011, deci probabil cumpararea Cupru Min este printre primele afaceri

-Este o firma mica din Toronto cu afaceri de 3 milioane de euro si datorii de 1 milion de dolari canadieni.

-Intr-un articol al publicatiei "The Globe and Mail" se precizeaza faptul ca Bayfront Capital Partners nu dispune de birouri de tranzationare sau pentru directori, ci doar de o mana de oameni cu un simt ascutit asupra a ce sunt interesati sa cumpere investitorii institutionali.

Numarul "superbogatilor" a crescut cu 29% in ultimii cinci ani... Ministerul Economiei nu stie cine a cumparat CupruMin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x