Antena Căutare

Curs BNR 27 februarie. Leul crește azi față de euro, lira, dolar, franc

Curs BNR 27 februarie. Banca Națională a României a anunțat cursul valutar pentru lira, euro, dolar, fran elvețian. Ce se întâmplă azi cu principalele valute. 

Curs BNR 27 februarie. Leul crește azi față de euro, lira, dolar, franc
curs bnr lira euro dolar fran azi, 27 februarie

Curs BNR 27 februarie. Banca Națională a României a anunțat cursul valutar pentru lira, euro, dolar, fran elvețian. Ce se întâmplă azi cu principalele valute.

Leul românesc crește azi față de principalele monede internaționale - lira, euro, dolar și franc elvețian.

Potrivit cursului BNR, un euro costă azi 4.7408 lei, în scădere cu 209 bani față de cursul valutar afișat marți.

Dolarul este în scădere azi cu 294 bani. Un dolar costă 4.1591 lei/dolar.

Lira sterlină scade cu 98 de bani și costă 5.5322 lei, iar francul elvețian scade cu 146 de bani și costă 4.1734 lei.

ROBOR a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scazut la 3,28, azi, iar indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a scazut la 3,53.

Ce este ROBOR

ROBOR este un indicator de referinţă pentru dobânzile la creditele în lei. O bancă foloseşte ROBOR la 3 luni sau la 6 luni pentru a calcula dobânzile la ratele lunare, adăugând o marjă pe care o stabileşte în funcţie de riscul pe care consideră că şi-l asumă când vă acordă creditul.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

Analiștii financiari anunță dezastrul pentru buzunarele românilor. Leul, în cădere liberă în următoarea perioadă. Cât va... Legea așteptată de toți românii e gata. Adio bani cheltuiți pentru gaze și curent electric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x