Antena Căutare

Curtea de Conturi a spalat 11,5 mil. € pentru ministerul Elenei Udrea

Zeci de contracte de la Ministerul Turismului au abateri grave de la legislatia achizitiilor publice, iar amenzile le plateste tot bugetul public. Controlul efectuat la Ministerul Turismului in baza sesizarii Comisiei parlamentare referitor la verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a turismului si imaginii Romaniei au scos la iveala o serie de ilegalitati care au ramas, insa, doar la stadiul de simple constatari.

Concluzia raportului a fost ca contractele incheiate anul trecut la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea au abateri grave de la legislatia in domeniul achizitiilor publice, dar si ilegalitati pentru care, in mediul privat, administratorul unei firme ar fi facut puscarie pentru proasta gestionare a banilor si lipsa documentelor din evidentele contabile.

"Eu nu am vazut raportul Curtii de Conturi, dar am subliniat inca de la Comisia parlamentara ca astfel de nereguli la o firma privata ar fi atras raspunderea penala a administratorului... si vorba aceea... pe banii lui. Vad ca pe bani publici poate face fiecare ce vrea", arata expertul contabil Violeta Mihai, care a intocmit expertiza contractelor de la MT, la cererea Comisiei parlamentare de ancheta.

Curtea de Conturi a Romaniei a constatat abaterile de la legalitate si s-a limitat sa ceara control doar din partea Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), care a administrat amenzi, platite tot pe bani publici, si avertismente scrise neluate in seama de nimeni.

Pentru toate ilegalitatile din Ministerul Turismului niciun angajat nu a fost macar mustrat, iar seful guvernului a trecut cu vederea cheltuielile de sute de milioane de lei pentru publicitate si promovare incadrate in bugetul mi¬nisterului la "transferuri" si "alte cheltuieli cu bunuri si servicii".

Articolul continuă după reclamă

Tot articolul, in Financiarul

Raiffeisen Bank, amendata cu 14 milioane lei pentru furnizare de informatii inexacte... Aproape o treime din Fondul Proprietatea s-a vandut pe „piata gri” la preturi derizorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x