Antena Căutare

Cutremur pe burse, in urma rezultatelor alegerilor din Franta si Grecia

Bursele s-au cutremurat dupa schimbarile anuntate de rezultatele alegerilor din Franta si Grecia.

Suntape foarte tulburi, pentru ca nimeni nu stie, in acest moment, in ce directie va merge economia din "Zona Euro. Atat la Paris, cat si la Atena, alegatorii au spus "Nu" austeritatii, capitol la care Germania s-a aratat, pana acum, intransigenta. Mai mult, la Atena se vorbeste de reluarea alegerilor, dupa ce premierul desemnat Alexis Tsipras nu a reusit sa formeze o majoritate.

Prin urmare, actiunile marilor companii europene au inchis la minimul ultimelor patru luni, iar bursa de la Atena la cel mai redus nivel dupa 1992, din cauza incertitudinilor legate de angajamentul Greciei pentru programul de salvare convenit cu UE si FMI. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a coborat cu 1,7%.

La bursa din Atena, indicele general ASE a inregistrat un declin de 3,6%, la cel mai redus nivel atins dupa 1992, presat de sectorul bancar, care a scazut cu 10%.

Iar pe alte piete europene, indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 1,78%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,9%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 2,78%. Indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a coborat cu 0,8%.

Victor Ponta ia Cadastrul si Inspectoratul de stat in Constructii de la MDRT... Vezi Top 10 contracte cu statul pe timp de criza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x