Antena Căutare

Datele oficiale ale tranzactiei Petrom: Statul este multumit daca va vinde 80% din oferta

Oferta prin care statul vinde un pachet de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) va fi considerata ca fiind incheiata cu succes daca se vor vinde minimum 80% din actiunile oferite, ceea ce inseamna la valoarea maxima a tranzactiei de 609 milioane de euro ca trebuie sa fie vandute actiuni in valoare de cel putin 487 milioane de euro.


Pachetul minim de actiuni care pot fi subscrise este de 3.000 de titluri. Oferta va avea doua transe: cea mai mare, de 85% pentru investitorii institutionali, iar restul de 15% vor fi pentru micii investitori (persoane fizice). In cazul in care o transa este insuficient subscrisa, actiunile ramase nesubscrise din acea transa vor fi alocate catre cealalta transa.

Actiunile oferite in fiecare transa vor fi alocate pe baza mecanismului conform caruia criteriile de alocare vor fi: in primul rand, pretul de Subscriere si in al doilea rand, timpul de subscriere, raportat la ora, minutul si secunda inregistrate pe formularul de subscriere.

Oferta va fi considerata finalizata cu succes, in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil minimum 80% din actiunile Oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului.

Consortiul care intermediaza oferta Petrom este format din Renaissance Capital, EFG Eurobank Securities, BT Securities si Romcapital.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Pachetul Petrom, scos la vanzare la un pret maxim de 0,46 lei/actiune... MDTR va plati 590.000 euro pentru promovarea "frunzei" pe ringul unde boxeaza Bute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x