Antena Căutare

Datori la fisc: Rromii din Targu Jiu isi vand palatele

Fiscul bate la usa palatelor cu turnulete din celebrul cartier tiganesc Meteor. Pentru ca proprietarii au adunat datorii de sute de milioane de lei, statul a decis sa-i execute. Viata la palatele cu turnulete nu e insa usoara. Reporterii Observatorului au intrat si aproape ca s-au pierdut in casele uriase.

Bogatia si opulenta au fost ingenunchiate de criza si faliment. Si nu, nu e o bataie intre doua clanuri rivale. Datori vanduti la Fisc, romii din cartierul Meteror din Targu Jiu s-au trezit cu inspectorii la poarta cu vesti deloc bune. Datoriile lor la stat sunt la fel de multe precum turnuletele. Fara numar!

"Figurati in evidenta fiscala cu un debit de 21.015 lei, reprezentand amenzi si impozitul la casa", a spus un inspector. Si sunt doar datoriile unei singure familii.

Confruntat cu perspectiva unei vieti traite sub cerul liber, domnul Vasile Latea a incercat sa se scuze, desi a recunoscut ca nu prea stie cum arata interiorul unei sectii de finante.

"Am mai platit acum cativa ani (...) Nu l-am facut eu, l-a facut al batran de mult. Acum cativa ani de zile", a spus Vasilea Letea.

La familia Radu am gasit un palat si mai impunator. Si datorii mult mai mari ca la vecini. Au de dat la stat aproape 30 de mii de lei. De asemenea, rromii nu au bani sa-si plateasca darile, dar nu ar renunta nici morti la dintii de aur.

Nici macar reprezentantul comunitatii nu o duce mai bine. E drept, e la zi cu impozitele, dar cu mare efort. Si-a ridicat un colos cu 22 de camere, dar stau trei familii in trei camere. "Asta e contradictia la tigani. Tot intr-o camera dorm. O sa ajungem mai rau, in corturi. Cum era odata cu caruta, mergem prin gunoaie", a declarat reprezentantul comunitatii, recunoscand ca aceasta manie a cladirilor uriase i-a adus pe rromi la sapa de lemn.

"Prostia n-a facut-o statul sau altii. Noi am facut-o, ca am construit casele in felul acesta", a mai spus acesta.

Scuzele nu-i mai ajuta insa cu nimic. Datoriile rromilor din Meteor se ridica la peste jumatate de milion de lei. Iar pentru a-i recupera, inspectorii sunt gata sa puna lacatul pe palate.

Fostul ministru Daniel Daianu, printre clientii posibil pagubiti de brokerul fugar Cristian Sima ... Bucuresti: La Academia Militara se construieste una dintre cele mai adanci statii de metrou din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x