Antena Căutare

Datoria de peste 900 mil. € a CFR, stearsa de la buget

Guvernul va anula datoriile CFR SA catre buget in valoare de aproximativ 917 milioane de euro, prin conversia in actiuni, ce vor fi preluate de Ministerul Transporturilor ca unic actionar, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

"Se aproba stingerea prin conversie in actiuni a creantelor principale si a accesoriilor aferente, cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si bugetelor fondurilor speciale, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, cu exceptia impozitului pe venitul din salarii si asmiliate salariilor, individualizate in titluri de creanta emise pana la 31 ianuarie 2012, datorate de catre Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA la aceasta data si neachitate la data eliberarii certificatului de atestare fiscala", potrivit proiectului Ministerului Transporturilor.

Avand in vedere ca CFR SA este singura companie din Romania care administreaza infrastructura feroviara, Guvernul considera ca acordarea unui sprijin financiar nu reprezinta ajutor de stat.

CFR se afla pe lista companiilor monitorizate de Fondul Monetar International.

Foto: Intactimages

RCS&RDS, amenintat cu insolventa de un post TV maghiar... Grecia a finalizat primul pas al restructurarii datoriei istorice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x