Antena Căutare

De ce ne pleaca doctorii: zece tari in care medicina este digitala

Sistemele digitale de stocare a datelor pot transforma medicina intr-un domeniu mai sigur si mai eficient, doctorii avand acces facil la istoricul pacientilor, retete sau rezultate de laborator. Aflati statele in care medicii folosesc cel mai des mediul digital in relatia cu pacientii lor.

10. Elvetia

41% dintre medici sustin ca au folosit sistemul informatic medical in 2012. Acestia au mentionat printre avantaje posibilitatea acordarii de tratament medical mult mai rapid, costuri reduse si mai putine erori de diagnostic, potrivit Bloomberg.

Elvetia cheltuieste 11,4% din PIB pentru sanatate, respectiv 5.270 dolari per capita. Speranta de viata in cazul elvetienilor este de 82,6 ani, ceea ce plaseaza tara pe locul 2 in randul natiunilor OECD dupa Japonia.


Citeste AICI continuarea articolului!
Veste buna pentru impatimitii de cumparaturi: S-a inventat cardul care pune bani deoparte... Top: cele mai profitabile 80 de companii din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x