- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ai văzut vreodată o pisică ieșind în lesă? Majoritatea oamenilor care văd asta reacționează cu uimire, pentru că o pisică nu este la fel de ușor de scos din casă precum un cățel, dar nici imposibil.
La urma urmei, de ce ar trebui să se „distreze” în aer liber doar câinii? Și pisicilor ar trebui să li se permită să iasă afară, iar cu o supraveghere adecvată, răbdare și consecvență, îți poți antrena pisicuța să accepte zgarda și lesa pentru a te urma în afara căminului său.
Avantajele unei zgărzi
Odată ce pisicuța ta a bifat toată schema de vaccinuri este pregătită să se bucure de plimbări frecvente în natură. Zgarda vine cu o mulțime de beneficii, iar purtarea acesteia atunci când părăsește domiciliul este necesară.
Amintește-ți că zgarda pentru pisicuțe nu este doar pentru protecția acestora împotriva altor animale. Dacă alegi o zgardă cu rol antiparazitar, aceasta poate reprezenta și un tratament cu eficiență dovedită împotriva insectelor la care este expusă atunci când iese din casă. Printre avantajele unei asemenea zgărzi speciale este faptul că oferă protecție timp de opt luni, este un antiparazitar cu efect foarte bun și rezistent la apă. Deci nu trebuie să-ți faci griji în privința umidității.
La fel ca în cazul multor alte animale, plimbarea în natură a pisicuțelor și motăneilor este esențială pentru menținerea unei sănătăți mentale și a unei greutăți în parametrii normali.
Când este bine să introduci zgarda în viața pisicii?
- Cel mai bine este să introduci zgarda în viața pisicuței tale cât mai devreme, înainte ca aceasta să dezvolte o frică de spațiile deschise sau o teamă de zgomote neobișnuite.
- Pisicile mai în vârstă sunt adesea mai reticente să iasă afară în lesă și poate dura câteva luni pentru a se obișnui și accepta o zgardă care să-i ofere protecție în permanență.
- Nu forța aplicarea zgărzii. Dacă pisica ta refuză nu o forța și încearcă din nou mai târziu. Când acceptă asta fără luptă, acordă-i o răsplată pentru a o face mai receptivă pe viitor.
Plimbările în aer liber și explorarea pot ajuta la îmbunătățirea calității pisicilor, făcându-le mai puțin stresate atunci când primești în vizită prieteni ori atunci când mergeți la veterinar, dar pot ajuta și la menținerea unei stări de sănătate optime, potrivit lifeandcats.com.
Ieșirile în natură îi vor permite pisicii să-și exploreze latura sălbatică. Scoate-o în comunitate și oferă-i oportunitatea de avea noi experiențe, dar și de a cunoaște alți oameni. Socializarea de neprețuit pentru pisicuța ta, în special dacă este în primul an de viață.