Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

De maine scade tariful apelurilor telefonice catre alte retele

Incepand cu 1 septembrie, tarifele apelurilor telefonice catre alte retele practicate de catre operatorii de pe piata din Romania vor scadea cu 24%. Astfel, se va ajunge la un cost de 3,07 eurocent/minut.

Aceasta reducere se va produce ca urmare a reglementarilor Autoritatii National de Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si este a doua etapa, dupa ce, in martie, tarifele la telefonia mobila au fost scazute cu valori cuprinse intre 19% si 30%.

Operatorii carora li se aplica aceasta reglementare sunt: Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, Romtelecom, RCS & RDS, Telemobil si Vodafone Romania, respectiv toti furnizorii activi de retele si servicii de telefonie mobila destinate publicului din Romania.

In ultimii 9 ani, tarifele apelurilor de voce au scazut cu 70%, in urma reglementarilor impuse. La sfarsitul anului trecut, totalul utilizatorilor activi de telefonie mobila din tara noastra era de 23,4 milioane, un numar cu 4% mai mic decat cel inregistrat la sfarsitul lui 2010, relateaza Ghimpele.

Recomandari