Antena Căutare

Decizie cu substrat politic: DNA a blocat conturile CET Iasi

Aproape de zilele caniculare, iesenii ar putea ramane fara apa calda. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat luni “indisponibilizarea si declararea ca sechestrate, in vederea confiscarii, a sumelor de bani disponibile in conturile bancare detinute de SC CET SA”.

Motivul il constituie neplata contributiilor la stat pentru angajatii centralei, fapta pentru care si directorul institutiei, Dorin Ivana, este urmarit penal de catre procurorii anti-coruptie. Municipalitatea ieseana s-a aratat surprinsa de hotarare si si-a exprimat protestul public.

"Consideram ca decizia luata de DNA Iasi este una abuziva si poate pune in pericol functionarea CET Iasi, acesta fiind astfel in imposibilitatea de a mai furniza apa calda si electricitate", a spus Sebastian Buraga, purtatorul de cuvand a Primariei. Municipalitatea a contestat decizia DNA Iasi si, in plus, este hotarata sa trimita scrisori de protest la Presedintie, Guvern, Ministerul Administratiei si Internelor, dar si procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

"Dorim sa semnalam situatia incredibila de la Iasi. Facem apel la toate institutiile statului sa inteleaga ca CET Iasi este o institutie de utilitate publica, decizia DNA punand in pericol asigurarea unor servicii vitale pentru ieseni. Mai mult decat atat, blocarea conturilor CET Iasi poate pune in pericol proiectele de modernizare si retehnologizare a centralei iesene si finantarile neramburasbile contractate de la Uniunea Europeana prin POS Mediu", au aratat reprezentantii Primariei Iasi.

CET Iasi datoreaza la bugetul statului 40 de milioane de lei, suma reprezentand contravaloarea contributiilor sociale ale angajatilor din ultimii trei ani.

Surse apropiate municipalitatii iesene sustin ca decizia DNA Iasi are substrat politic si urmareste stirbirea capitalului politic al primarului Gheorghe Nichita si aducerea unui plus de capital PDL, adica actualei puteri. "Decizii electorale pe seama populatiei Iasiului", a spus un politician apropiat edililor locali.

Sursa: Jurnalul National

Doar cazinourile si discounterii mai cauta spatii centrale... Gazprom: La ora actuala, nu suntem interesati sa cumparam actiuni Petrom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x