Antena Căutare

Deficitul bugetar din primul semestru, in limitele convenite cu FMI

Romania sta destul de bine cu deficitul bugetar, care se incadreaza in limitele stabilite cu FMI. Cel putin asa se lauda Ministerul de Finante, care a strans mai multi bani la buget, in principal din TVA si accize. In schimb apar primele costuri majorate pentru plata dobanzilor la imprumuturile facute in ultimii ani.



Sebastian Vladescu a recunoscut insa ca va cere FMI o noua derogare de la obligatia de a reduce datoriile, intrucat nu a reusit sa respecte tinta convenita. De la inceputul acordul stand-by, in mai 2009, Guvernul a cerut derogare pentru tinta de arierate la fiecare evaluare, nereusind sa se incadreze in valorile trimestriale asumate.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a comentat si declaratiile unor oameni de afaceri, care sustineau ca Fondul ar trebui sa lase Romania sa se descurce in pace.

"Romania este o tara suverana. Daca guvernul decide ca ar fi mai bine fara FMI, atunci ar putea cere sa mearga pe propriul drum
. Este foarte clar insa ca Guvernul nu crede acest lucru. Guvernul crede ca noi jucam un rol foarte important", a declarat Franks.

O misiune comuna a FMI si Comisiei Europene se afla pana pe 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului stand-by, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite.

Reprezentantii Fondului Monetar International se intalnesc joi dimineata cu ministrul Economiei Adriean Videanu, iar mai apoi vor avea o intalnire cu ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Aurul a pierdut 100 de dolari/uncie intr-o luna... Vladescu: "Discutiile cu FMI nu vizeaza majorari de taxe"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x