Antena Căutare

Deficitul bugetar va fi redus in 2012-2014 tot prin reduceri de personal si sistarea primelor

Guvernul va reduce deficitul bugetar pentru urmatorii trei ani apeland din nou la reduceri de personal, sistarea platii celui de-al 13-lea salariu si a primelor de vacanta, informeaza Mediafax. Pentru anul viitor este prevazuta si inghetarea in continuare a coeficientilor de ierarhizare din Legea salarizarii bugetare.



Documentul releva insa ca politica de cheltuieli pentru perioada 2012-2014 va fi in continuare una restrictiva si ca aceste tinte de deficit vor fi atinse in conditiile continuarii reducerilor de personal, eliminarii platilor celui de-al 13-lea salariu, a tichetelor de masa si a primelor de vacanta, pentru anul viitor facandu-se referire si la "inghetarea punctului de pensie".

Activitatea prestata in afara duratei normale a timpului de munca va fi compensata si anul viitor exclusiv prin ore libere.

Prin reduceri de personal, numarul de posturi va fi redus pana anul viitor la 1,24 milioane angajati. In decembrie anul trecut, premierul Emil Boc anunta ca numarul de bugetari a scazut la 1,27 milioane persoane.

"Anvelopa salariala pentru anul 2012 trebuie sa se incadreze in 42,5 miliarde lei, respectiv 7,1% din PIB. Anvelopa salariala va fi mentinuta in limitele convenite de 7,1% din PIB pentru anul 2012 in conditiile eliminarii celui de-al 13-lea salariu si a primei de vacanta, reducerii numarului de salariati din sectorul bugetar, care va continua prin inlocuirea unui singur salariat din sapte care parasesc sistemul, inghetarea punctului de pensie, implementarea legislatiei in domeniul salarizarii", se anunta in document.

Tot articolul, pe Antena3.ro

foto: Intact Images

Robert Zoellick, seful BM: Suntem la "un soc distanta" de o criza alimentara de amploare... Surse: RCS ar putea lua 300 mil. $ de la Credit Suisse pentru achizitia UPC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x