Antena Căutare

Deutsche Bank: Majorarea salariilor fara cresterea veniturilor pune in pericol programul Romaniei cu UE/FMI

Majorarea salariilor bugetarilor fara cresterea veniturilor la buget ar putea pune in pericol programul Romaniei cu UE si FMI, o astfel de masura fiind principalul risc la care este expusa economia Romaniei, apreciaza specialistii Deutsche Bank.

Dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salariala cu 15%, iar pentru refacerea completa a veniturilor initiale ar urma sa mai beneficieze de o crestere cu circa 16%.

Ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, a declarat, vineri, ca Guvernul urmareste majorarea veniturilor populatiei, dar in limitele ce permit finantarea acestei masuri in anii viitori si mentinand tinta de deficit pentru acest an, de 1,9% din PIB.

Pe de alta parte, Deutsche Bank a revizuit in scadere estimarea referitoare la cresterea economiei Romaniei in 2012, de la 1,9% la 1,7%, in urma avansului peste asteptari al PIB in 2011, de 2,5%, sustinut de agricultura si exporturi, care a marit baza de comparatie.

Totodata insa, analistii bancii au apreciat ca avansul economic peste asteptari inregistrat anul trecut, al 11-lea din Europa, va permite ca revenirea PIB la nivelul anterior crizei sa aiba loc mai devreme decat anticipa banca.

FMI si Comisia Europeana estimeaza pentru acest an un avans economic de 1,5-2%, in timp ce bugetul este construit pe o crestere economica de 1,8-2,3%.

MT promite: In primavara anului 2013 va fi gata centura rutiera a Brasovului... Moody's: Grecia a intrat in faliment...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x